Granroth-Junes sukusivut - släktportal - family site Granroth-Junes
Etusivu/ index
Suvun historiaa
Sukukokous
Sukuseura
Släktens historia
Släktmöte
Släktföreningen
In English

SLÄKTFÖRENINGEN GRANROTH - JUNES SUKUSEURA RF
Tervetuloa sukutapaamiseen ja - kokoukseen
Tornioon 9.–10. heinäkuuta 2011!

Totta se on! Siitä on kulunut jo kolme vuotta, kun kokoonnuimme yli 220 ”graanroottilaisen” voimin sukutapaamiseen Pietarsaaressa. Tänä kesänä kokoonnumme Torniossa, jonne 16-vuotias Anders Gustaf Granroth muutti Pedersören Pirilöstä vuonna 1840. Paljon Anders Gustaf sai aikaan Torniossa ja Kivirannalla, jossa edelleenkin asuu hänen jälkeläisiään.Sukutapaaminen ja -kokous pidetään Kivirannalla Peräpohjolan Opiston Joentalolla, osoitteessa Kivirannantie 13–15. Osallistujat voivat halutessaan varata majoituksen Peräpohjolan Opistolta hintaan 69 €/ 2hh/ yö, sisältäen vuodevaatteet ja aamiaisen. Varaukset on tehtävä suoraan Marja-Leena Dunderilta 040 536 4423, myyntipalvelu@ppopisto.fi 20.6.2011 mennessä. Samalla voi varata kevyen iltapalan perjantaiksi 6 €/ henkilö.

Lauantaina 9. heinäkuuta klo 10 lähdemme porukalla Peräpohjolan markkinoille, jotka pidetään Tornion kirkon läheisyydessä. Jumalanpalvelus Tornion idyllisessä puukirkossa alkaa vanhan perinteen mukaisesti klo 10.30. Ilmoittautuminen sukujuhlaan alkaa Joentalolla klo 12 ja peräpohjalaisen lounaan nautimme klo 13. Varsinainen sukujuhla alkaa klo 14 ja illallisen vuoro on sitten illalla klo 19 alkaen.

Sunnuntai 10.heinäkuuta aloitetaan seppeleenlaskulla ja jumalanpalveluksella Alatornion kirkossa. Klo 12.30 syömme Joentalolla lounaan ja sen päälle nautimme hyvät pullakahvit. Sukuseuran virallinen sukukokous alkaa klo 13.30.

Sitovan ilmoittautumisesi toivomme saavamme viimeistään 12.6.2011. Täytä oheinen ilmoittautumislomake ja tee ilmoittautumisesi sähköisesti osoitteessa www.granroth.fi tai palauta se sukuseuramme sihteerille.

Merkitse lomakkeeseen toivomasi ruokailut jne. ja maksa koko loppusumma viimeistään 20.6.2011 sukuseuran tilille IBAN: FI9480002439039628 ja SWIFT-BIC: DABAFIHH. Samalla voit maksaa myös vuoden 2011 jäsenmaksusi 5 euroa.

Sukubussilla Tornioon? Perjantaina heinäkuun 8. päivä lähtee sukubussi Pietarsaaresta/ Uudestakaarlepyystä kohti Torniota. Paluumatkalle lähdemme sunnuntaina heti virallisen sukukokouksen jälkeen. Mikäli bussin kaikki 58 istuinpaikka saadaan täytettyä, tulee matkan hinnaksi vain 30 euroa henkilöltä. Ilmoita sihteerille, jos haluat varata paikan sukubussista tai jos haluat osallistua yhteiseen junamatkaan (makuuvaunuissa) Helsingistä Tornioon.

Sukukirjat. Suuren suosion saaneita sukukirjojamme, eli varsinaista sukuteosta ”Granroth-suvun kolme vuosisataa” ja Anders Gustafin sukuhaaran vaiheista kertovaa kirjaa ”Tarinoita Kivirannan Junesten vaiheista ja elämänpiiristä” myydään Torniossa.

Sydämellisesti tervetuloa sukutapaamiseemme!

Stephan Granroth, puheenjohtaja
Vesa Junes, varapuheenjohtaja
Ingegerd Ekstrand, sihteeri

Lisätietoja:
Ingegerd Ekstrand granjun@hotmail.com, 040 849 6561 (iltaisin18–21)Globaali suku juhli Pietarsaaressa

Kaikille maailman kolkille levittäytynyt Granroth-Junes-suku vietti viidettä yhteistä sukujuhlaansa 5.-6.7.2008 suvisen kauniissa Pietarsaaressa. Oxhamnin koululle oli saapunut runsaat 200 suvun jäsentä, joista kaukaisimmat juuri tätä tilaisuutta varten Yhdysvalloista saakka.

Granrotheja Yhdysvalloista, kuva: mj
Granrotheja Yhdysvalloista: Elizabeth Seagren (NY), Lyle ja Susan Haven (Nevada)

Sukujuhlan lisäksi ohjelmassa oli tutustumista paikallisiin nähtävyyksiin sekä suvun asuinsijoihin Pietarsaaressa ja ympäristössä. Erityisen ilahduttavaa vähälukuiselle torniolaisten joukolle oli vierailu Pirilössä, Junes-sukuhaaran kantaisän, Anders Gustaf Granrothin, kotitalon sijoilla.

Skotlantilainen ilta, kuva: mj


Lauantain ohjelman kruunasi skotlantilainen ilta, jossa William Rossin synnyinseudulla vuonna 2007 vierailleet kertoivat antoisasta sukumatkastaan kuvin ja sanoin. Ilta jatkui skottihenkisen ruuan, juoman ja musiikin sekä seurustelun merkeissä.

Sukumatkalaiset suunnittelevat jo täyttä päätä uutta matkaa Skotlantiin syyskesällä 2009. Tuolloin siellä järjestetään Rossin klaanin suuri sukutapahtuma, jonka ohjelmasta ja matkan ajankohdasta tulee tarkempaa tietoa sukusivuille syksyn aikana.

Varapuheenjohtajien vahdinvaihto, kuva: mj
Vahdinvaihto: Vesa Junes (vas) valittiin Jouko Juneksen tilalle hallitukseen.

Sukutapaamisen yhteydessä pidettiin myös Granroth-Junes-sukuseuran toinen varsinainen vuosikokous. Seuran 5 euron suuruisen jäsenmaksun on tähän mennessä maksanut runsaat sata henkeä. Sukuseuran hallituksessa tapahtui vaihdos, kun varapuheenjohtaja Jouko Junes jäi omasta pyynnöstään pois ja hänen tilalleen varapuheenjohtajaksi valittiin Vesa Junes.

Valmisteilla oleva sukukirja on osoittautunut suvun laajuudesta johtuen varsin mittavaksi projektiksi. Kirja julkaistaan kuitenkin ensi vuoden aikana ja sitä varten voi vielä lähettää tietoja mm. nettisivuilta löytyvällä lomakkeella syyskuun 2008 loppuun saakka.

Sunnuntain ohjelmassa oli myös seppeleenlasku sukuhaudoilla ja sen jälkeen jumalanpalvelus Pedersören kirkossa. Granroth-Junes suvun seuraava sukutapaaminen ja sukukokous järjestetään vuonna 2011 Torniossa. (mj)

Valokuva-albumiinSLÄKTFÖRENINGEN GRANROTH - JUNES SUKUSEURA RF
Tervetuloa sukutapaamiseen ja - kokoukseen
Pietarsaareen 5.–6. heinäkuuta 2008!

On aika kokoontua kolmanteen sukutapaamiseen sen jälkeen, kun vuonna 2002 elvytimme 40 vuodeksi katkenneen perinteen. Tuolloin Pietarsaareen kokoontui runsaat 400 Bengt Granrothin jälkeläistä. Vuonna 2005 Torniossa väkeä oli hiukan vähemmän, mutta yhteenkuuluvuus sitäkin suurempaa.

Sukutapaamisen pääjuhla järjestetään Pietarsaaressa Oxhamnin koululla, osoitteessa Paul Halvarinkatu 3, lauantaina 5.7. klo 12.30 alkaen. Ovet avataan klo 10.30 ja lounasta tarjoillaan klo 11 alkaen. Sukujuhlan jälkeen on mahdollisuus osallistua opastetulle retkelle 1700-luvulla perustettuun
Aspegrenin puutarhaan tai vaihtoehtoisesti opastettuun bussikiertoajeluun. Päivän päätteeksi vietämme skotlantilaista iltaa Oxhamnin koululla päivällisen merkeissä.

Sunnuntaina 6.7. klo 10 on jumalanpalvelus Pedersören kirkossa. Sukuhaudoilla käynnin jälkeen nautimme lounaan läheisessä seurakuntakodissa. Sukuseuran vuosikokous alkaa klo 13 samassa paikassa eli seurakuntakodilla.

Sukutapaamiseen tulee ilmoittautua toukokuun aikana joko nettisivuilla tai postin kautta jaetulla lomakkeella. Osallistumismaksu on 10 euroa/ henklö 15 vuotta täyttäneiltä. Merkitse lomakkeeseen, mihin haluat osallistua, ja maksa yhteissumma 15.6. mennessä sukuseuran tilille Sampo Pankkiin 800024–39039628. Ulkomailta maksettaessa tilin numero on FI9480002439039628.

Mikäli haluat liittyä sukuseuran jäseneksi, voit maksaa vuoden 2008 jäsenmaksun 5 euroa samalle tilille. Sukuseuran hallitus on päättänyt ehdottaa vuosikokoukselle, että kaikilla sukuseuran jäsenmaksun ennen vuosikokousta maksaneilla on täysivaltainen oikeus osallistua tähän ensimmäiseen vuosikokoukseen. Sukutapaaminen on luonnollisesti avoin kaikille.

Suuri kiitos kaikille niille, jotka ovat lähettäneet tietojaan sukukirjaa varten! Jollet ole vielä tietojasi lähettänyt, se käy kätevästi netin kautta tai täyttämällä tietojenkeruulomake ja lähettämällä se postitse. Sukukirjasta kerrotaan lisää sukutapaamisessa.

Valitettavasti emme ole onnistuneet tavoittamaan kaikkia suuren sukumme jäseniä, sillä osoiterekisterimme ei suinkaan ole täydellinen. Ole siis ystävällinen ja ilmoita itsestäsi!

Sydämellisesti tervetuloa sukutapaamiseemme!

Stephan Granroth, puheenjohtaja
Jouko Junes, varapuheenjohtaja
Ingegerd Ekstrand, sihteeri ja kokousjärjestelijä

Lisätietoa antavat:
Ingegerd Ekstrand 040 849 6561 (iltaisin)
Sukuseuran sähköposti: granjun@hotmail.com
Kristina Fors 050 535 7748 (iltaisin)


Onnistunut sukukokous Torniossa 2005

Granroth-Junes-suvun neljäs yhteinen sukujuhla 9.-10.7. 2005 Tornion Kivirannalla sujui lämpimissä ja iloisissa tunnelmissa keskellä heinäkuun helteitä. Peräpohjolan Opistolla järjestettyyn tapahtumaan osallistui runsaat 200 suvun jäsentä, joista noin kolmannes Pietarsaaresta.

Gränslösa Spelmän Torniosta ja Haaparannalta viihdytti päiväjuhlan yleisöä, kuva: mjOhjelman ohella sukutapaaminen tarjosi tilaisuuden tavata läheisiä ja vähän etäisempiäkin sukulaisia. Uusia tuttavuuksia solmittiin ja vanhoja viriteltiin ajan tasalle. Erinomaiset puitteet ja maukas tarjoilu kruunasivat tapahtuman.

Lauantain päiväjuhlassa puhunut emeritusprofessori Jorma Palo loi katsauksen suvun varhaisiin merkkimiehiin ja oman tiensä kulkijoihin. Sukuumme kuuluu mm. kasvitieteilijänä ja Carl von Linnén työtoverina kunnostautunut Pehr Kalm (1716-1779). Stephan Granroth kertoi omassa esityksessään suvun esi-isien vaiheista Skotlannissa.

Kiertoajelulla käytiin mm. Granrothin pihapiirissä Tornion Suensaaressa, kuva: mjSukukokouksen yhteydessä pidettiin myös Granroth-Junes-sukuseuran perustava kokous, josta on selostus toisaalla. Kiertoajelu Torniossa ja Haaparannalla, juhlaillallinen sekä yhteinen illanvietto opistolla huipensivat lauantain ohjelman.

Sukujuhlassa koettiin iloisia tapaamisia, kuva: Mauri JunesSukujuhlaan osallistui silmiinpistävän runsaasti lapsia ja nuoria, mikä lupaa hyvää tuleville tapahtumille. Sukujuhla oli tärkeä myös Junes-sukuhaaralle, sillä edellisestä tapaamisesta Torniossa oli kulunut jo 16 vuotta.

Sunnuntain jumalanpalvelus Alatornion kirkossa, seppeleenlasku sukuhaudalla sekä lounas opistolla päättivät hyvin onnistuneen kaksipäiväisen sukukokouksen. Seuraava sukukokous pidetään kesällä 2008 Pietarsaaressa.

Jorma Palon puhe: "Kiihkeää ja oikullista sukua"


 Sivujen toteutus Mikko Junes