Päivitetty 21.12.2010
 

 

ANALOGI-sivusto:

  Etusivu
  Arkisto
  Yhteys- ym. tiedot
  Kirkon kentältä
  Poimintoja
  Tekstejä (web)

 

Seurakuntien
sivuille:

  Hamina
  Hämeenlinna
  Kotka
  Lahti
  Lappeenranta
  Tampere
  Turku

 

Muita linkkejä:

  Hyvinkään kirkon kuoro


Heille oli sijaa majatalossa (luostaripalsta)
(Analogi 6/2010)

Onko joulu Lintulassa tänä vuonna erilainen kuin aikaisemmin? Meidän rakkaat vakiovieraamme ovat poissa. Metropoliitta Johannes on ollut jouluvieraamme vuosia, samoin kuin isä Feodor Iltola. Tässä on meillä nyt suuri muutos. Metropoliitta osti jo lentoliput ja tiedusteli taas kerran, tuoko hän pannujauhettua vai suodatinkahvia. Ei tullut kumpaakaan. Oli pian edessä hautajaiset. Ja heti kohta perään toiset, isä Feodorin. Kaikki tapahtui uskomattoman nopeasti…

Olimme helpottuneita, kun isä Viktor Porokara ja maatushka Tamara ilmoittivat tulevansa meille jouluksi. Tämä on paras joululahjamme.

Jerusalemin Theofilos

On palattava vielä menneeseen kuumaan kesään ja harvinaisiin vieraisiin. Jerusalemin patriarkan Theofiloksen vierailu jätti lähtemättömät jäljet mieliimme. Niin sydämellinen ja uutta intoa antava korkea hierarkki. Hän ihaili luontoamme ja pientä kukkamattoa, jolla otimme vieraat vastaan. Hän tunsi olevansa Edenin puutarhassa.

Isoäiti Eveline

Olemme joutuneet myös keskelle 65-vuotiaan isoäidin, egyptiläisen Eveline Fadayelin epäoikeudenmukaista kohtelua. Hänet oli määrätty poistumaan maasta viimeistään 13. päivä kesäkuuta. Maahanmuuttovirasto hylkäsi hänen oleskelulupaikkahakemuksensa ulkomaalaislain nojalla.

Hän muutti Suomeen miehensä kuoleman jälkeen. Hänen kolme poikaansa ovat olleet Suomessa jo 20 vuotta, ja heillä on suomalaiset vaimot, perheet ja lapsia. Kaikki puhuvat suomea ja ovat suomen kansalaisia. Egyptissä ei ole ketään häntä hoitamassa. Koko perhe, appi, vaimot ja lapset ovat vierailleet täällä Lintulassa, ja on ollut sydämellistä katsoa, miten aikuiset pojat huolehtivat äidistään, piikittävät insuliinia ja antavat lääkkeitä. Suomesta ei löydy tällaista lämmintä ja rakastavaa huolenpitoa äitiä ja isoäitiä kohtaan.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on jatkanut isoäidin käännytyskieltoa, ja toistaiseksi häntä ei käännytetä Suomesta.

Evelinelle on tehty sydämen ohitusleikkaus Kuopiossa, ja sen jälkeen hän on toipunut Joensuun keskussairaalassa ja jonkin aikaa Lintulassa. Nyt hänellä on Joensuussa todettu vakava sairaus, ja tuskin häntä enää voi määrätä raahattavaksi Aleksandriaan. Ihan sydäntä kouristaa, kun ajattelenkin.

Helsingin Sanomissa oli sunnuntaina kirjoitus ylikomisario Thomas Elfgrenistä, jolla on kuusi ottopoikaa Ruandasta. Komisario sanoo, että Euroopan Unionin ulkopuolelta tulleiden Suomen kansalaisen isoäitien käännytyspäätökset ovat saaneet hänet voimaan pahoin. Mummolaille peukalonsa alas pistäneiltä poliitikoilta voi kysyä, miten heidän käsiinsä voi uskoa isoja asioita, kun selkäranka taipuu perusteettomasta pelottelusta.

Siinain hehkua

Äiti Kristoduli oli pyhiinvaelluksella Siinailla. On hyvä, että hänellä on kännykkä siellä erämaassa ja vielä toimiva. Viestissä luki: ”Mahtava kokemus nousta vuorelle. Aurinko oli vain hetken näkyvillä. Jaksoimme kävellä hyvin, meno 4,5 tuntia, paluu 2,5 tuntia.” Toisessa viestissä kerrotaan, miten ryhmä luki kiitosakatistoksen “Kunnia Jumalalle kaikesta” mahtavilla kallioilla luostaria vastapäätä. Tosi vaikuttavaa! Tällaiset muistamiset ilahduttavat meitä lumen ja loskan keskellä.

Kaikille lukijoillemme hyvää joulumieltä! Kiitos kaikesta muistamisesta kuluneena vuonna. Muistakaa rukoilla sairastavan Evelinen puolesta – ja myös meidän Lintulan sisarten puolesta.

Igumenia Marina
Jollei koneellasi ole Adobe Reader -ohjelmaa, voit
ladata sen tästä:

Adobe

 

© Mikko Junes 2006 - mikko.junes @ loppilainen.com